Klantenverhalen | Betrouwbaarheid werkgevers


“Ik wilde verzekerd zijn van de financiële betrouwbaarheid van mijn nieuwe werkgever”


Of je nu nog aan het oriënteren bent of al volop in het gespreksproces zit, de onderzoeksfase bij een zoektocht naar een nieuwe baan is misschien wel het belangrijkst vanuit het perspectief van een werkzoekende. Daarin is niet alleen de match tussen jou en je werkgever hetgeen wat onderzoek behoeft. Ook is het van belang om te weten wat de financiële situatie van het bedrijf is - los van het mooie plaatje dat je wordt voorgehouden.


Weten wat de financiële gezondheid van een bedrijf is, kan ervoor zorgen dat je niet voor verassingen komt te staan wanneer je in dienst gaat. Niets is immers vervelender dan een arbeidscontract tekenen bij een bedrijf dat later de financiën niet op orde blijkt te hebben.


Toen Elke besloot te solliciteren naar een nieuwe baan, ging zij daarom eerst onderzoek doen naar haar potentiele nieuwe werkgever. “Ik heb 17 jaar gewerkt bij een groot internationaal bedrijf. Bij dat bedrijf had ik veel zekerheid wat betreft mijn baan en mijn inkomen, en daar raak je aan gewend. Ik wilde daarom verzekerd zijn van de financiële betrouwbaarheid van mijn nieuwe werkgever.”


“Het bedrijf waar ik had gesolliciteerd, is een beursgenoteerd bedrijf. Daarvan zou je kunnen stellen dat het daardoor wel enige financiële weerstand heeft. Maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Er zijn genoeg voorbeelden van multinationals die plotsklaps failliet gaan. Zeker in tijden van crisis kan er van alles gebeuren wat niet voorzien was.”


Omdat Elke wist dat het belangrijk was, maar er zelf niet veel verstand van heeft, heeft zij hulp ingeschakeld bij het onderzoek. “Mijn man is erg goed met financiële kwesties uitpluizen. Hij heeft toen gekeken naar de jaarrekening en de waarde van de aandelen. Die financiële informatie is in principe allemaal openbaar omdat het zo’n groot bedrijf is.” Elke koos ervoor om zich voornamelijk te richten op de financiële situatie. “Ik wilde zeker weten dat het financieel goed zat. En dat was gelukkig zo. Het was voor mij een van de redenen om de baan aan te nemen.”


Elke onderschrijft het belang van een potentiele werkgever onderzoeken. “Ik vind dat iedereen dat zou moeten doen. Ik had het geluk dat mijn man mij kon helpen. Het heeft mij daardoor niet echt veel tijd gekost. Maar als je geen hulp hebt, er minder bekwaam in bent of die informatie minder transparant is, dan kan dat natuurlijk lastiger zijn. Dan is GraydonGo een enorme meerwaarde, omdat alles voor jou wordt geanalyseerd.”


Heb je vragen rondom de financiële situatie van bedrijven? Of sta je op het punt om een nieuwe werkgever te nemen en wil je zeker zijn van de financiële betrouwbaarheid? Dan biedt GraydonGo gemakkelijk te interpreteren bedrijfsinformatie. Door de combinatie en verwerking van data, biedt GraydonGo eenvoudige scores en actiegerichte inzichten, die zich richten op het verleden, het heden, maar ook op de toekomst (bv. via de groeiverwachting). Op die manier kun je al die gegevens eenvoudig interpreteren en krijg je een duidelijk beeld van de huidige situatie en het toekomstperspectief van een organisatie. Ga naar www.GraydonGo.be en vraag direct bedrijfsinformatie op.